Forlaget Galleribrems udgiver Niels Erik Danielsens bog
”ARBEJDSMILJØETS HISTORISKE UDVIKLING – FRA KONG HAMMURABIS
BABYLONSKE LOVE TIL 2021”
Bogen indeholder ca. 200 udvalgte nedslag til belysning af arbejdsmiljøets historie.

Der er mange, der har svært ved at forholde sig til arbejdsmiljø. Det bliver meget hurtigt meget teknisk med mange indviklede regler. Dette på trods af, at det handler om liv og død. Og det handler om mere end en tredjedel af manges liv. Det handler også om økonomi. Dårligt arbejdsmiljø koster det danske samfund årligt ca. 80 mia. kr.
Niels Erik Danielsen har arbejdet med arbejdsmiljø i over 35 år. Først som distriktsmiljøkonsulent i SiD Specialarbejderforbundet i Danmark), senere som faglig sekretær i SiD Kastrup, derefter en kort overgang ved FOA (Fag og Arbejde), så igen faglig sekretær denne gang ved SiD Sorø, som blev til 3F Slagelse for så at afslutte sin arbejdstid ved Byggeriets Arbejdsmiljøbus. Helt afsluttet har Niels Erik dog ikke, han arbejdsmiljø freelance underviser ved 3F.
Bogens røde tråd viser flere ting.
Den danske model er god nok, men hæmmer udviklingen af arbejdsmiljøinitiativer, gennem en form for vetoret til arbejdsgiverne.
Der er meget mere fokus på arbejdsmiljø og end tidligere og reglerne er løbende blevet forbedret. Det ændrer desværre ikke ved, at vi forsat har cirka det samme antal erhvervsbetingede lidelser og skadede ved arbejdsulykker.

Bogen koster 85 kr. Hvis den skal tilsendes er prisen 120 kr.

Bestil på nedenstående kontakt formular eller betal ved mobil pay 2758 5313 Verner Brems

Illustrationer og forside ved billedkunstneren Verner Brems. Han har illustreret Niels Erik Danielsens tidligere udgivelser ”Arbejdet skabte mennesket” og ”Stressede digte”. Se mere om Verner på www.galleribrems.dk

   

   

   

   

  Arbejdet skabte mennesket. 2. oplag og 2. udgave er udkommet

  “Der er mange gode grunde til at fremhæve betydningen af erhvervsuddannelserne. Desværre  sparer politikerne på området, og der er ikke nok praktikpladser. Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og Teknologisk Institut mener vi kommer til at mangle 30.000 faglærte i 2020!!! Så der er al mulig grund til at råbe gevalt. Hvilket vi gør med en illustreret versesamling ”Arbejdet skabte mennesket”.
  Verner Brems har tegnet, og Niels Erik Danielsen har skrevet små vers til 69 fag samt et indledende og et afsluttende vers.

  Nedenfor er de fag der er skrevet et vers om:
  Anlægsstruktør, asfaltarbejder, bager, blikkenslager, brandmand, brolægger, buschauffør, byggemontagetekniker, bygningsstruktør, chauffør, dyrepasser, elektriker, fisker, fugemand, gartner, glarmester, grafisk tekniker, greenkeper, grønthandler, guldsmed, gulvlægger, havnearbejder, hospitals portør, kassedame, kloakarbejder, kok, konditor, laborant, lagerarbejder, landmand, lufthavns portør, maler, mekaniker, murer, murerarbejdsmand, møbelpolstrer, nedriver, orgelbygger, plastmager, postbud, procesoperatør, pædagog, pædagogisk assistent, receptionist, redder, rengøringsassistent, skovarbejder, skraldemand, slagter, smed, smørrebrødsjomfru, snedker, sosuassistent, sosuhjælper, stenhugger, stilladsarbejder, stukkatør, sømænd, tagdækker, talepædagog, tandtekniker, teatertekniker, teknisk isolatør, tjener, truckfører, tømrer, tækkemand, urmager og ølbrygger.

  Den koster 65 kr. + forsendelseomkostninger 35 kr.

  Bestil “Arbejdet skabte mennesket” på mail: galleribrems@galleribrems.dk
  Husk at skrive addresse hvortil bogen skal sendes

  Eller bestil ved at udfylde nedenstående kontaktformular.
  Den koster 65 kr. + forsendelseomkostninger 40 kr.

    

   Det indledende vers:
   HÅNDENS KLOGSKAB
   I hænder er der klogskab i
   så megen rigdom kan de gi’.
   De ordner selv så svære ting
   og får en fremtid sat i sving.

   Og det afsluttende vers:
   ARBEJDET SKABTE MENNESKET
   Arbejdsomhed en vigtig sag
   som skabte menn’sket dag for dag.
   Fra abens spæde jobberir
   til fremtids fjerne industrir.

   Tak til Formanden for Erhvervsskolernes Elevorganisation Helene Glundholt, som har skrevet forord og tak til 3Fs Medie- og Kulturfond som har støttet udgivelsen af versesamlingen.