Kurser

Kurser 2020

Juni – juli 2020
Fra skitse og tegning til færdige grafiske tryk.
Sommerskole i uge 27 | Kunst & design, Klosterport 4, Aarhus
29. juni – 3. juli 2020, kl. 9 – 15.05
Vi arbejder med tegneøvelser og opgaver om formiddagen, og bearbejder dem til tryk om eftermiddagen. I løbet af fem dage kommer vi omkring forskellige 3 trykketeknikker: Dyb-, høj- og plan-tryk.
Collografi til dybtryk, xerolitografi til plantryk. Afmaskningsteknik blandet med foto og personlig streg til trykplade og højtryk, hvor vi kombinerer de forskellige trykteknikkers udtryk. Tag arbejdstøj på/med.
Underviser: Verner Brems E-mail: vernerbrems@vernerbrems.dk Telefon: 2758 5313
(*) Rabat til studerende, pensionister, arbejdsledige m.v. med bopæl i Aarhus Kommune. Send dokumentation til mail: post@kunstogdesign.dk
BEMÆRK: Der afregnes 100 kr. i specialafg. til grafisk trykfarve og andre fællesudgifter direkte med underviseren. Herudover skal der påregnes udgift til eget forbrug af papir m.v.
Medbring selv 12 ark akvarel-  eller kobbertrykspapir, papirvægt 180 – 230 gr. (format 21 x 30 cm deromkring). Kontakt underviser via mail, hvis Verner Brems skal gøre et indkøb (det koster 35,- for ca. 10-12 ark).
Tilmelding

Juli 2020
Udtryk, drama og stemninger i maleriet – Højskole i uge 31
Vrå Højskole, Højskolevej 1, 9760 Vrå. Fra d. 25. – 31. juli 2020
På dette højskolekursus arbejder vi med følgende emner i maleriet: Farven som naturkraft · Billedet som lyrisk tone · Det poetiske maleri · Analogmaleriet · Abstrahere genkendelige symboler og objekter
Billedkunstner Verner Brems vil guide dig gennem akrylmaleri, abstraktioner og blandform med kombinationer.
Du får lejlighed til at arbejde med ekspressivt portrætmaleri og udtrykke drama og stemninger via maleriet.
Det enkle i det komplicerede. Orden i kaos. Om billedkompositionens usynlige sprog. Fra proces til resultat. Det uventede 5. element implementeret i billedkomposition.
Verner Brems er uddannet ved Designskolen i Kolding og Academy of Fine Arts in Krakow. Han er medlem af Billedkunstnernes Forbund og Kunstnere for Fred.
Har du særlige hensyn, som vi skal tage i forhold til din kost, er det vigtigt, at du gør os opmærksom på det ved tilmelding. Her kan du også bestille enkeltværelse. Bemærk at det koster et tillæg på 1000,-
Tilmelding

August 2020
Fra skitse og tegning til det grafiske tryk | Højskole i uge 32
Vrå Højskole, Højskolevej 1, 9760 Vrå. Fra d. 1. – 7. august 2020
Fra tegneøvelser til færdigt tryk

Fra skitse til grafisk tryk får du i løbet af en uge på Vrå Højskole lov til at prøve forskellige tryk-teknikker og tryk-typer af. På kurset arbejder vi med: Dybtryk · Højtryk · Plantryk · Trykteknikker · Trykteknikkernes forskellige udtryk
I løbet af ugen vil komme igennem forskellige genrer indenfor det grafiske tryk.
En dag vil typisk forløbe med, at vi arbejder med forskellige tegneøvelser og opgaver i løbet af formiddagen, og bearbejder dem til grafiske tryk om eftermiddagen.
I løbet af ugen kommer vi omkring dyb-, høj- og plantryk og vi kombinerer de forskellige trykteknikkers udtryk. Vi arbejder med collografi til dybtryk, xerolitografi til plantryk og med afmaskningsteknik blandet med foto og personlig streg til trykplade.
Papir til tryk kan købes på højskolen evt. bestilles gennem Verner Brems 12 ark kobbertrykspapir 230 gr. ca. A4 (21 x 30 cm) koster i alt 35,- Evt. passepartout indramninger af de færdige tryk. Husk at tage tøj på, som du kan arbejde i, og som må blive beskidt under kurset. Der betales 25 kr. i værkstedsafgift pr. dag (dækker, trykfarver, trykplader, chartek, kopier og andet forbrug).
Ud over dine medkursister på holdet, vil du også møde andre mennesker på højskolen, blandt andet til måltiderne, til morgensamling og til fælles aftenarrangementer.
Pris: Kr. 4800 i dobbeltværelse inkl. kost og logi
Tilmelding

September 2020
Workshop plantryk med xerolitografi – Pap & Papirfestival Vejle
Lørdag d. 5. september 2020 kl. 13.00-16.30
Grafisk eftermiddag med plantryk ved billedkunstner Verner Brems www.facebook.com

Søndag d. 6. september 2020 kl. 13.00-16.30
Spinderihallerne, Spinderigade 11G, 7100 Vejle, Denmark
Grafisk eftermiddag med plantryk ved billedkunstner Verner Brems
Vi arbejder med plantryk (xerolitografi), bearbejder et motiv med gummi arabicum (som i litografi), så den fungerer som trykplade.
Der bliver klippet til motivoplæg og lavet grafiske tryk af collage værkerne. Alle kan være med. Jeg viser teknikken, og giver vink og ideer til, hvordan du kan ideudvikle på motiv og tryk. Det hele foregår i de fedeste kreative omgivelser i Spinderihallerne
Der er 10 pladser i alt og prisen er 375,- pr. deltager. Prisen er inklusiv materialeforbrug, trykfarver samt kobbertrykspapir til tryk.
Tilmeldingen er først bindende, når man har betalt på 27585313 eller skrevet til underviser på mail: vernerbrems@vernerbrems.dk
Ved tilmelding fås praktiske oplysninger om kursus. Skriv hvilken dag du vil deltage, lørdag eller søndag. Der er naturligvis osse muligihed for at tilmelde- og deltage begge dage. Medbring lidt arbejdstøj.

GRAFISKE TRYK – COLLOGRAFI OG XEROLITOGRAFI Aarhus K860 20E
Den 12. – 13. september 2020 kl. 9 – 15.05
Kunst & design Klosterport 4, Aarhus
Kurset kombinerer tryk og teknikker i grafiske tryk, hvor alle kan være med. Vi arbejder med dybtryk (collografi), og plantryk (xerolitografi) med afmaskningsteknik blandet med foto, og personlig streg til trykplade. Der er tale om et NON-TOXIC – grafisk værksted. Der er mulighed for evt. passepartout indramninger af de færdige tryk. Deltageren skal have arbejdstøj med/på.
Kurset foregår i skolens lokaler i Klosterport 4.
Underviser:
Verner Brems, mail: vernerbrems@vernerbrems.dk Tlf: 2758 5313
Bemærk: Der afregnes 40 kr. i specialafg. til grafisk trykfarve og andre fællesudgifter direkte med underviseren. Herudover skal der påregnes udgift til eget forbrug af papir
Medbring selv 12 ark akvarel- eller kobbertrykspapir, papirvægt 180 – 230 gr. (format 21 x 30 cm deromkring). Kontakt underviser via mail, hvis Verner Brems skal gøre et indkøb (det koster 35,- for ca. 12 ark).
Tilmelding

PORTRÆTMALERI – med et tvist. Hold K855 20E
Weekend 3. – 4. oktober kl. 9 – 15.05. Kunst & Design i Aarhus
Weekendkursus med ekspressivt portrætmaleri.
Teknikker til portrættering og forskellige stilarter introduceres.
Øvelser og opgaver fra lyrisk fabuleringer til naturalistiske gengivelser.
Alle kan være med – begyndere og fortsættere.
Billedkunstner og grafiker Verner Brems har tidligere afholdt portrætkurser ved Kunstmuseet Trapholt og Aros. Dette kursus foregår på N.J Fjordsgades Skole, Krea lokale 2.6, 2. sal, Ingerslevs Boulevard 2A, 8000 Aarhus C.
Rabatpris kr. 1005,00
Rabatpris: For arbejdsledige, pensionister, studerende m.v. i Aarhus Kommune. Du skal først tilmeldes og betale fuld pris. Rabatten refundres, når og kun hvis du e-mailer os gyldig dokumentation til post@kunstogdesign.dk BEMÆRK: Der udsendes materialebrev cirka otte dage før kursusstart. Du skal selv medbringe farver, pensler og lærred. KURSUSDATA: Underviser(e): Billedkunstner og grafiker Verner Brems Timer: Undervisningstimer: 13 timer Pris: DKK 1.050,00
Tilmelding

Oktober
Grafiske tryk – Weekend d. 17. – 18. oktober 2020 kl. 9.00 – 15.15

Aktivitetshuset, Nørregade 49, 24939 Flensborg
tlf: +49 461 150140 sarah@sdu.de
Kurset kombinerer tryk og teknikker i grafiske tryk, hvor alle kan være med. Vi arbejder med dybtryk (collografi), plantryk (xerolitografi) med afmaskningsteknik blandet med foto, og personlig streg til trykplade. Der er tale om et NON-TOXIC grafisk værksted. Der er mulighed for evt. passepartout indramninger af de færdige tryk. Deltageren skal have arbejdstøj med/på.BEMÆRK: Der afregnes 40 kr. i specialafgift til grafisk trykfarve og andre fællesudgifter direkte med underviseren.Herudover skal der påregnes udgift til eget forbrug af papir m.v. Medbring selv 12 ark akvarel- eller kobbertrykspapir, papirvægt 180 – 230 gr. (format 21 x 30 cm deromkring), eller kontakt underviser via mail hvis han skal gøre et indkøb (det koster 35,- for ca. 10 ark).
Tilmelding

Oktober
GRAFISK TRYK – ÉN LØRDAG d. 10. oktober 2020 kl. 9.00 – 15.05
Skolen for Kunst & Design, Klosterport 4A, 8000 Århus C

Fotokopieret motiv bearbejdes med gummi arabicum, så den fungerer som en trykplade.
Det trykte motiv bliver viderebearbejdet med afmaskningsteknik til højtryk med skabeloner. Alle kan være med. Der er begrænset pladser. Kurset foregår i skolens lokaler i Klosterport (I den gamle chokoladefabrik). Underviser: Verner Brems
E-mail: vernerbrems@vernerbrems.dk
Pris: DKK 525,00 BEMÆRK: Der afregnes 20 kr. i specialafg. til grafisk trykfarve og andre fællesudgifter direkte med underviseren. Herudover skal der påregnes udgift til eget forbrug af papir m.v. Medbring selv 12 ark akvarel- eller kobbertrykspapir, papirvægt 180 – 230 gr. (format 21 x 30 cm deromkring). Kontakt underviser via mail, hvis Verner Brems skal gøre et indkøb (det koster 35,- for ca. 12 ark).
Tilmelding

Oktober
Grafiske tryk – Weekend d. 24. – 25. oktober 2020 kl. 9.00 – 15.15

Haderslev Kunstskole, Jomfrustien 52 1. sal, 6100 Haderslev
Kurset kombinerer tryk og teknikker i grafiske tryk, hvor alle kan være med. Vi arbejder med dybtryk (collografi), plantryk (xerolitografi) med afmaskningsteknik blandet med foto, og personlig streg til trykplade. Der er tale om et NON-TOXIC grafisk værksted. Der er mulighed for evt. passepartout indramninger af de færdige tryk. Deltageren skal have arbejdstøj med/på.BEMÆRK: Der afregnes 40 kr. i specialafgift til grafisk trykfarve og andre fællesudgifter direkte med underviseren.Herudover skal der påregnes udgift til eget forbrug af papir m.v. Medbring selv 12 ark akvarel- eller kobbertrykspapir, papirvægt 180 – 230 gr. (format 21 x 30 cm deromkring), eller kontakt underviser via mail hvis han skal gøre et indkøb (det koster 35,- for ca. 10 ark).
Tilmelding

November 2020
PORTRÆTMALERI – MED ET TWIST
28. – 29. november 2020 kl. 10 – 16
AOF Huset, Odinsgade 4, 8900 Randers C
Weekendkursus med eksperimenterende portrætmaleri. Ekspressive teknikker til portrættering i forskellige stilarter bliver introduceret, og øvelserne/ opgaverne spænder fra poetiske fabuleringer, over det ekspressive til helt naturalistiske gengivelser. Alle kan være med.
Billedkunstner og underviser Verner Brems har tidligere afholdt portrætkurser ved Kunstmuseet Trapholt og til AROS.
Der vil være udgifter til lærreder efter eget forbrug. 
Tilmelding

December 2020
PORTRÆTMALERI – MED ET TWIST
5. – 6. december 2020 kl. 9 – 15.30
Aktivitetshuset, Nørregade 49, 24939 Flensborg
tlf: +49 461 150140 sarah@sdu.de
Weekendkursus med eksperimenterende portrætmaleri. Ekspressive teknikker til portrættering i forskellige stilarter bliver introduceret, og øvelserne/ opgaverne spænder fra poetiske fabuleringer, over det ekspressive til helt naturalistiske gengivelser. Alle kan være med.
Billedkunstner og underviser Verner Brems har tidligere afholdt portrætkurser ved Kunstmuseet Trapholt og til AROS.
Der vil være udgifter til lærreder efter eget forbrug. 
Tilmelding

dav

2021
Februar
Grafiske tryk – Randers Weekendkursus
Den 6. – 7. februar 2021 kl. 10 – 16.00
AOF Huset, Odinsgade 4, 8900 Randers C
Kurset kombinerer tryk og teknikker i grafiske tryk, hvor alle kan være med. Vi arbejder med dybtryk (collografi), plantryk (xerolitografi) med afmaskningsteknik blandet med foto, og personlig streg til trykplade. Der er tale om et NON-TOXIC grafisk værksted. Der er mulighed for evt. passepartout indramninger af de færdige tryk. Deltageren skal have arbejdstøj med/på.BEMÆRK: Der afregnes 40 kr. i specialafgift til grafisk trykfarve og andre fællesudgifter direkte med underviseren.Herudover skal der påregnes udgift til eget forbrug af papir m.v. Medbring selv 12 ark akvarel- eller kobbertrykspapir, papirvægt 180 – 230 gr. (format 21 x 30 cm deromkring), eller kontakt underviser via mail hvis han skal gøre et indkøb (det koster 35,- for ca. 10 ark).
Tilmelding